четвъртък, 28 януари 2010 г.

Кои сме ние?

Здравейте, ние сме "ХОМЕНЪТМЕН - София", за тези, които не знаят това е Арменска скаутска организация. В България тя съществува вече повече от 90 години, но освен тук и в Армения, "ХОМЕНЪТМЕН" съществува по цял свят!
Скаутите, това сме хора, които помежду сме като братя и сестри; помагаме винаги и на всички (стига да имаме възможност); създаваме си навици, целеейки да се запазим като личности и да бъдем по - добри! За тази цел си имаме "ТАВАНАНК". Това са нашите скаутски закони. "ТАВАНАНКЪТ" се състои от 12 точки, които съвсем точно описват истинския арменски скаут! Това не е просто лист хартия, към който трябва да се придържаш щом станеш скаут, а е нещо, което ти трябва сам да почувстваш! Не трябва да го правиш по задължение, а защото придържайки се към тези точки ти дълбоко в себе си чувстваш, че си направил едно добро дело! Това е да си скаут.


На тази снимка са: Изабел Чальовска; Дирухи Крикорян и Константин Кунчев

Разделяме се на "ХЪМПАЗИ" - отбори, като всеки отбор си има съответните ръководители. За да бъдеш ръководител трябва не просто да си положил необходимите изпити и да си скаут от дълго време, а и да си дал много за "братята и сестрите" си! Трябва напълно да си се отдал на скаутизма! На база на показаните умения, принос, и казаните по - горе неща можеш да получиш съответните степени. Голямо вълнение да изпълниш униформата си със безброй значки! Нашият ръководен състав е от Дирухи Крикорян (аденабед), Карекин Есмерян (хъмпабед) и Константин Кунчев (хъмпабед).





Тук виждаме церемонията за даване на скаутско обещание
и връчването на скаутска връзка!

През зимата ние провеждаме лекциите и изпитите си. Понякога правим и различни походи според времето, но през лятото организираме най различни лагери.



Тук сме на един от нашите летни лагери заедно с някои от другите скаути, на който изкачваме Черни връх.



















1 коментар:

  1. Мога само да приветствам и поощря такава организация. Чудесно е, когато младите, в търсене на своята реализация, обръщат внимание на колективния дух, спортсменството и най-вече благородните каузи, съчетани с природосъобразен начин живот, с ясен фокус върху опазването на природната среда.
    Призовавам родителите /какъвто съм и аз/ да подкрепят с всички сили тези млади и дръзновени младежи!
    Успех, деца!
    Анахид Чальовска

    ОтговорИзтриване